8 Kasım 2012 Perşembe

ÇILGIN DENİMLER

Başlık tam anlamıyla konuyu özetliyor kanaatimce. Denim pantalon, gömlek ve etekler yıllardır günlük hayatımızın vazgeçilmez parçaları ve hep öyle kalacak görüyor. Kombinlediğimiz parçalara göre istersek şık, istersek çok salaş ve rahat olabiliyoruz. En büyük avantajıda bu sanırım. Evet biz yine 2013 yaz sezonunda da jeanlerimizi giyinmeye devam edeceğiz tabiki. Ama bu sezonun farkı tasarımcıların denim parçalar üzerinde çok  fazla oynamaları... Gerek zımba, taş, zincir gibi aksesuarlarla; gerek yıkama, baskı ve pach dikişlerle...
İş denim olduğu zaman benim için ilk başta Dsquared2 gelir. Bakalım sizde beğenecekmisiniz ?


Ashish jean modellerinde 80's kesinlerini kullanmış.Senenin modası payet ve rakam baskılarıyla ise günümüze uyarladığı görülüyor. 
AnnaSui denim üzerinde uygulanabilecek hiçbir detaydan kaçmamış. Denim yıkamalarında fazla oynamadığı kadar nakış, taş işleme, dantel ve deri garnilerle bir o kadar oynadığı görülüyor. 
Solt alt fotografda yine AnnaSui ve denim üzerine barok işleme... Sağ fotografda ise demin ve deri birlikteliğinden doğan punk havası... 
Jean Paul Gaultier denim üzerine şeffaf payet kaplayarak günlük spor giysilere yine günlük bir ışıltı katmış. 
 Jasper Conran denimlerini aplikeşerle hareketlerdirmiş. Giles ise tasarımlarında bolca taşa yer vermiş ki bence bu ışıltı ve taşlar yeni sezonda denime damga vuracağa benziyor.
Philip Lim tasarımlarındaki denim parçalra bolca pach kullanmış. Ben bu havayı pek sevmesemde ortaya çıkan görüntü hiç fana sayılmaz :)
Son olarak RoccoBarocco'nun varak baskılarını ve ejderhadan dönme aslan aplikeli montları için ne düşünüyorsunuz? Bu arada varak baskılar çok trend bilginize... 

Özetle 2013 yaz sezonunda kenarde köşede kalan, modasının geçtiğini düşündüğünüz ve hatta yırtılmış, aşınmış tüm denimlerinizi dolabınıza yerleştirmeya başlayın. Eski sezonlardan kalma her türlü yıkama, işleme, nakış ve baskı yeni sezonun kabulüdür.


Şimdilik hoşcakalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder