17 Ekim 2012 Çarşamba

BENDEN TÜYOLAR 3:DANTEL HER YERDE

Merhabalar

Öncelikle blogger olmak bu işin hakkını vermekle oluyormuş onu anladım. Bu işin en büyük desteği de sanal medyaymış onu öğrendim. E gelelim artık asıl konumuza... Dantel!!! Ben pek dantel sever olmasamda gözün sürekli görerek alışmasıyla, tasarımların günlük hayata uygun hale getirilmesiyle ve ağırlıkta pamuk karışımlı dantellerin kullanımıyla birlikte benimde hayatıma girmiş bulundu. Birkaç sezondur giyindiğimiz dantel giysiler 2013 yaz sezonunda da hızını kesmeden zirve yapıcak görünüyor.Burberry yaz için danteli etek, elbise ve bluzlerde kullanmış. Fakat bunların yanında farklı olarak başta şıklığı hedef alarak gece ve gündüze uygun, tesettürlü hanımlarında rahat kullanabilegi trençkotlar tasarlamış. Aşağıdaki resinlerde göreceğiniz feminen çizgilere sahip olmakla birlikte asil bir şıklığa ışık tutan bu dantel trençkotlara sizin fikrniz nedir ?




Not: Giyilebilir modayı seviyoruz...

Sevgiler :)

15 Ekim 2012 Pazartesi

DÜĞÜNDEN...

Herkese selamlar

Umarım herkes iyidir, hoştur, sağlık ve afiyettedir inşallah. Öncelikle aşağıdaki resimler her ne kadar detaylı ve yakın çekim olmasada postunu yapmak istedim. Çünkü güzel gelinimiz en yakın kız arkadaşlarımdan son bekarımızdı. Arşivimde anısı hep kalsın istedim. Ben cumartesi işten çıkıp eve sonra kuaföre gidip orada uzuun vakit geçirdiğim için gelinimizin çıkışını maalesef göremedim. Düğün salonu  marine konseptinde olduğu için gelin ve damat minyatür gemi içinde yukarıdan aşağı inerek gelmişler.Eminim hoş bir görüntü olmuştur. Merak edenler için salonun linki  http://www.gonuldavet.com/?/salonlar/bakirkoy-turkuaz/galeri 

Biz arkadaşları olarak çok eğlendik. Canım arkadaşıma bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Allah sizi bir yastıkda kocatsın. Ağzınızın tadını hiç bozmasın. Buyrun bunlar da biz :)) Bu arada bu kilo alma olayı nereye gidiyo onu bende bilmiyorum. Ama size söz bir daha ki fotogfarlarımı böyle kilolu görmeyeceksiniz. (Sanırım yazar kendini kandırıyor)


Ve kocacımla ben :)

Sevgiler...

10 Ekim 2012 Çarşamba

SS/2013 ÖZETİ

Merhabalarrr
Evet ss/2013 özeti diyorum çünkü... Diana Von Furstenberg öyle bir koleksiyon hazırlamış ki bence müthiş olmuş. Koleksiyonundaki her parçanın model, renk, kumaş detayları tasarımcı olmadığım halde bana bile ilham verdiğine göre gerisini siz düşünün artık :) Her zaman söylemişimdir ''giyilebilir modayı seviyorum''

Her ne kadar 2013 yaz koleksiyonlarına genel olarak siyah ve beyaz hakim olsa da Furstenberg'in renk paletine bayıldığımı söyleyebilirim. Canlı renklerin birbirleriyle bu kadar sakin bir şekilde buluşup, hareketli tasarımlarım bu kadar gece ve gündüze uygun olması, rahat ama çok şık ve tarz olması sizleride eminim etkilemiştir. Benim gördüğüm kadarıyla Sn. Furstenberg tesettür modasında da büyük ölçüde etkisini gösterecek. Tasarımlarındaki dökümlü kesimler, pantalon üzerine tunik uygulamaları ve müthiş tulumları tesettür modasına ışık tutucağı kesin. Gelin her birimizin içinde kendimize göre bir detay yakalayacağı ve genel olarak beğeneceğinizi düşündüğüm bu özel koleksiyona dikkatli gözlerle bakalım.








Görünen o ki Furstenberg tasarımlarında dökümlü kumaşlara büyük ölçüde yer vermiş. Havuç kesim dediğimiz ve şalvar esintisi veren  pantalonlar yine çok trend.
Diana Von Furstenberg koleksiyonunun tamamını ben burada göstermesemde sizin incelemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Sevgiler...
   

6 Ekim 2012 Cumartesi

BENDEN TÜYOLAR 2:SÜRPRİZ METARYAL ORGANZE


Merhaba hanımlar...
Maden cumartesi cumartesi işe geldik birazda blog için çalışalım değilmi? Ben 2013 yazda öne çıkan kumaşlar, dokular, renkler ne diye araştırırken bir çok büyük markanın ortak bi metaryalde buluştuğunu gördüm. Ben sezonun sürprizi diyorum ona ki ; kendisi organze olur. Polyester içeriği olup dikişte fazla döküm almayan bu kumaş ne kadar hayatımıza girer bilemiyorum. Fakat modaya yön veren bir çok marka koleksiyonlarında önemli bir yer verdiklerine göre vardır bir bildikleri diyorum. Etek, elbise, bluz ve her yerde garni olarak kullanılan,  şık ve marjinal bir hava katan organze 2013 yazı bizimle paylaşacağa benziyor. Şimdiden kendisine ısınmanız için sizleri resimlerle başbaşa bırakıyorum. 

Christian Dior

Christian Dior 
 Emilio Pucci
 Gucci
   Chloe                                                                         Acris                                               Louis Vuitton

Bende sizin gibi merakla bekliyeceğim kendisini :)
Musmutlu ve sağlıklı haftalar

Hoşçakalın...

3 Ekim 2012 Çarşamba

KOŞARAKTAN PARİS

Merhabalarr

Başlıkta yazdığım gibi koşturmacayla geçen 4 gün oldu. Paris'e gitme sebebim gezmek için değil tamamen iş seyahatiydi. Resimlerde beni pek görmemenizin sebebi malesef budur :( Sıkı durun okurken yorulabilirsiniz :)Uçaktan inip valizlerle birlikte doğru fuar alanına gittik. Birinci ve ikinci günü Tex World fuarında geçirdik. Bilmeyenler için söyliyeyim fuarların ikiside kumaş fuarıydı. Akşam 18.00'e kadar yüzlerce kumaş kartelasına bakıp bizim için uygun olanları arasından seçtim. Bu durum kulağa hoş geliyormu bilmiyorum ama gerçekten bi saatten sonra herşey aynı gelmeye başlıyor insana.


Sonrasında yarım saatlik bir yoldan sonra otele girebildik. Sanmayın uzanıp dinlendiğimi... Bavulu açıp yerleştikten sonra akşam yemeğine... Fotografların tamamı taksiden ve hızlı hızlı yürürken çekilmiştir :)


Ve sonrasında ikinci ve önemli fuar Premiere Vision kumaş fuarının yolunu tuttuk. Hiç oturmadan hatta öğle yemeği yemeden ve yine yüzlerce kartelaya şaşıbeş olana kadar baktım. Fuarın büyük bölümünde İtalyanların standları bulunuyordu. Fransızlar gibi soğuk değil tam tersine çok sıcak insanlar.

Birazcıkta olsa gezmeyi hakketmişim değil mi? Galeria Lafayette gelir akla Paris deyince... Ben bu kadar kalabalık ve dünyaca ünlü markaların bir arada olduğu bir yer görmedim daha önce. Ayrıca fotograftan da görüldüğü üzre iç mimarisindeki dehşet güzelliği anlatmama gerek yok sanırım. O nasıl bir ince işçiliktir öyle... Yedi katlı olan bu harika yerin yarısını gezmek 1.5 saatimi aldı. Vakit darlığından malesef tamamını gezme şansım olmadı. İşte aşağıdaki resimler o 7.kattan :)



Paris'in tarihi binalarını ve kiliselerini ayrıca saraylarını anlatmaya fotograflar yetmez. Keşke bizim ülkemizde de tarihe ve tarihi miraslara bu kadar sahip çıkılsa!
Buda kendi fotografımı kendimin çektiği otel odasından :))))

 Ceket / Mango
Üst / Mango
Pantalon / Zara
Ayakkabı / Polaris
Kemer / H&M
Kolye / Koton

E hadi görüşürüz... ;) 

1 Ekim 2012 Pazartesi

1.YIL ANISINA...

Merhabalarr
Blogumu takip eden, arada bir de olsa ziyaret eden, beni tanıyan, tanımayan herkes iyidir,sağlık ve afiyettedir inşallah. Bugün 1 ekim.Yani bizim evliliğimizin 1.yıl dönümü. Ne kadar çabuk bir yıl oldu gerçekten anlamadım. O koşturma, o telaş, heyecan sanki herşey dün gibi... Evlilik telaşı güzel ama çok stresli derler ya, şükür ki benim hep güzel ve heyecan dolu geçti.Evimizi döşemek benim için ayrı bi zevkti. Masko-Modoko arası zincir dokumak, hatta aralarda aklımıza her gelen ve duyduğumuz her mobilya mağazasına bakmak bizi (aslında beni :)) hiç yormamıştı. Hadi mobilyayı buldum yok efendim koltuk döşemesi benim istediğim renklerin birebir aynısı olmalı (mor,gri,siyah üçlüsü),sonra yok edendim aksesuarlar uyumlu olmalı, sonra halı perde derken... En önemli detaya geldi sıra gelinliğim. Her şeyde olduğu gibi gelinlik içinde çok gezdim. Alısında kafamda tam anlamıyla bi fikir yada model yoktu. Beni gördüğüm an cezbedecek  bir gelinlik arıyordum. Hadi bir de Kadıköye bakalım dediğimiz gün işte o gündü... Kaç mağazaya girip kaç gelinlik denedim hatırlamıyorum. Umudu kestiğim anlarda kendimi CANDAN MODA EVİ'inde buldum. Şimdi kusura bakmasın adını hatırlayamadığım hanımefendi sağolsun onun yardımıyla gelinliğime sahip olmuş oldum.



 Düğün fotografları Ataşehir Su Parkında çekildi. Profesyonel resimlerden malesef bugün yanıma hiç almamışım. Yukarıdaki fotograflar sevgili Seda ablacığımın elinden. Her ne kadar amatör olsada benim için hepsi birbirinden güzeldi. Kendisine çoookkk teşekkürler. Gelelim kuaföre. Aynı şekilde her hazırlığımda olduğu gibi kuaförümüde uzun araştırmalar sonucunda buldum. İlgimi çeken makyöj hanımın defalarca Türkiye ve uluslararası makyaj birincisi olmasıydı ve eşininde işinin ustası kuaför olmasıydı. Salonun adı ALTIN ÇOCUKLAR. İnternet sitelerine bir göz atıp nişan veya düğün hazırlığı yapıyorsanız veya özel bi davete katılacaksanız, gördüğünüz öncesi ve sonrası fotografları sizi hem aydınlatıcak hem de çoookk şaşırtacak. Ben çok memnun kaldım saçım ve makyajımda. Üstelik o kadar ağlamama, zırlamama rağmen hiç akıp bozulmadı :))) Saçımın  arkadan ve yandan görüntüsü... Tekrar teşekkürler Altın Çocuklar...



Gelin çiçeğim eşimin seçimi olmuş. Çookk güzel sizcede öyle değil mi? Hiç bozmadan kuruttum öylece duruyor.

Nice mutlu, huzur ve herşeyden önce sağlıklı yıllara. Hep sevgi ve aşkla kocacım :)